Toimittaja päätti perustaa yrityksen

Tästä se lähtee. Oma yritys pitkän ja mielekkään radio-, tv- ja sanomalehtiuran jälkeen. Uusi inspiroiva näkökulma mediaan ja viestintään.

Toimittajana on tottunut ottamaan selvää asioista, joten yrityksen perustaminen oli kohtuullisen helppoa.

Yrityksen nimen ideoiminen oli  erityisen mukavaa. Mahdollisia vaihtoehtoja keksin paljon.  Koska sanoilla on merkitystä, tiesin löytäneeni juuri oikean törmätessäni dictoon. Dicto on latinaa ja tarkoittaa kirjoittaa muistiin, sanoa usein, sanella.

Yrityksen verkkosivujen teko oli melkein liian vaikeaa (ja tuli ikävä Turun Sanomien it-tukea), mutta onneksi apua on saatavilla.

Kaupparekisteriä ja verohallintoa varten piti määritellä yrityksen toimiala. Koska valmiina tarjotuista oli pakko valita, pienen epäröinnin jälkeen hyväksyin suhdetoiminta ja viestintä -määritelmän.

Verottaja opasti ystävällisesti ja tehokkaasti. Ensimmäiset ennakkoverot tulivat maksuun, ennen kuin laskutettavaa oli ehtinyt edes ajatella.

Toimittaja on etuoikeutetussa ammatissa, kun saa työkseen ottaa selvää asioista. Ensimmäiset askeleet yrittäjänä vihjaavat, että uudessa asetelmassa on hohtoa.

Kuvissani osia teoksesta When We Were Exhaling Images.  Taiteilija Hiwa K. ja Kasselin taideyliopiston opiskelijat. Documenta. Kassel 2017, Saksa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *