Mikä vuosi – muutosten aika on parasta

Vuosi sitten kesäkuussa perustelin yritystä ja kiinnostuneena perehdyin outoihin asioihin. Toimittajana olen tottunut ottamaan selvää asioista, ja nyt siihen oli jälleen uusi tilaisuus. 

Vuoden aikana on tapahtunut paljon. Tässä muutamia poimintoja.

Olen kirjoittanut mediaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista käsitteleviä blogeja.

Näin kuntavaalien alla käsittelin sitä, miten jokainen, myös poliitikko, voi vaikuttaa siihen, miten julkisuudessa keskustellaan. 

Puhu sanoilla, joita itse haluat kuulla – kunnioitus on aliarvostettu hyve (Itello 19.5.2021).

Olen kouluttanut kuntaviestijöitä. Pääviestini on avoin ja aktiivinen viestintä: Kun toimittaja kysyy, kannattaa vastata. Teemat ovat vaihdelleet tiedottamisesta mediasuhteisiin ja blogikirjoittamisesta kriisiviestintään.

Ajankohtaiset Kuntaviestijä 2.0 -koulutukset jatkuvat syksyllä verkossa.

Kuvaaja: Hanna Oksanen, Turun yliopisto.

Tammikuussa aloitin Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessorina. Kevään aikana työpajoissa on käsitelty muun muassa tiedeviestintää ja asiantuntija-artikkelien kirjoittamista. Tiesin, että tiedeyhteisö tarjoaa ylenpalttisesti kiinnostavia aiheita, mutta odottamaani enemmän silti  löysin: lahjakkaita kirjoittajia, hyviä haastateltavia, herkullisia tutkimusaiheita ja vahvoja näkemyksiä.

Toukokuussa pidin työelämäprofessorin luennon Tieteen ääni mediassa. Lähtökohtani on, että tutkijan työhön kuuluu tutkimuksen ohella tiedon jakaminen. Tutkimuksella on arvoa ja sen merkitystä pitää korostaa. Tutkijoiden on tärkeä ymmärtää, miten media toimii. Toimittaja ei ole tutkijan tiedottaja.

Jatka lukemista ”Mikä vuosi – muutosten aika on parasta”